side-area-logo

Triple-care oplossing

DIT IS WAAR WIJ GOED IN ZIJN

DE OPLOSSING VAN VERZUIM IC

Onze dienstverlening bestaat uit 3 componenten die in de dagelijkse praktijk door elkaar lopen en samen een oplossing bieden voor elk vraagstuk op het gebied van verzuim en re-integratie.

0.1. INTENSIVE CARE

Onze deskundige verzuimcoaches ondersteunen u en uw medewerkers als er sprake is van (dreigend) ziekteverzuim. De verzuimcoach is steun en toeverlaat en onderhoudt nauw contact met alle betrokken partijen. Hij of zij anticipeert, communiceert, registreert, informeert, overlegt en adviseert, bewaakt afspraken en heeft contact met interne, maar ook externe partijen zoals de bedrijfsarts, de curatieve sector, de re- integratieconsulent, de ERD verzekeraar en het UWV. De verzuimcoach met taakdelegatie van de bedrijfsarts is geautoriseerd om medische informatie te vragen en te verwerken. Hierdoor kunnen wij zieke medewerkers persoonlijk en intensief begeleiden, weten wij wat er speelt en kunnen wij de hulp bieden die nodig is om uw medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Uw leidinggevenden die te maken krijgen met ziekteverzuim kunnen wij ‘coachen on the case’ zodat zij om kunnen gaan met (langdurige) verzuim- en re-integratiedossiers.

charity
presentation (1)

0.2. FINANCIAL CARE

De ondersteuning die wij bieden bij regie op verzuim gaat ook over de financiële consequenties. Er zijn veel voorbeelden op te noemen die duidelijk maken dat uw organisatie ook hierin de regie moet nemen. De aangescherpte privacy wet- en regelgeving maakt het u als werkgever echter onmogelijk om hier optimaal mee om te gaan. Gelukkig is de verzuimcoach met taakdelegatie van de bedrijfsarts ook hier van grote waarde. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 

  • Beperken van consulten bedrijfsarts
  • Wachtlijstbemiddeling
  • Regres
  • Vangnetsituaties
  • Afweging interventionist
  • Financiering van interventies
  • Omgaan met of reageren op beslissingen van het UWV

0.3. COMPLIANCE CARE

De verzuimcoach, de leidinggevende en de HR functionaris registreren in de verzuimomgeving van uw online HR-systeem en zo blijft alle data die wordt geregistreerd voor u inzichtelijk. Gezamenlijk wordt zo het re-integratiedossier samengesteld. Bovendien scant de verzuimcoach elke registratie in het digitale dossier en kan zo overtredingen signaleren en corrigeren die kunnen leiden tot torenhoge boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens. Wij garanderen een boetevrije registratie.

folder